Saneren

Soms zit er druk op een project. Soms lukt het dan juist niet met een bewoner.

Alles wat met asbest te maken heeft ligt gevoelig. Het is me ook nogal niet wat. Mannen komen binnen met koffertjes en steken met een schroevendraaier het zeiltje omhoog. “Ja hoor, in de lijm van het vorige zijl zit nog asbest. Dat moet eerst weggehaald worden, anders mogen ze de keuken niet vervangen”. Het klinkt zo simpel. Maar niet voor de bewoner.

In dit geval hebben wij de coördinatie voor deze bewoner gedaan. Op een manier en tempo die voor haar te begrijpen was. Tuurlijk begrijpen wij de belangen van de bouw, maar het moet allemaal wel gewoon netjes uitgelegd worden. Mevrouw moet het eerst goed begrijpen. Dan goede afspraken maken. Wie haalt er dingen weg? Welke dingen beschadigen en wat wordt er vergoed? Wie brengt de spullen in de oude staat terug? Waar moet mevrouw alle rommel laten? Noem maar op.

Het is goed gekomen. Met behulp van een dame van maatschappelijk werk zijn er heel veel spulletjes ingepakt. De sanering is uiteindelijk op zaterdag uitgevoerd. Iedereen is zijn afspraken nagekomen. Kon de aannemer ongestoord starten op maandag en mevrouw had weer een berg genomen. Het is zo leuk om dit soort dingen gerealiseerd te krijgen.