Rolstoel

Het was maar één trap, maar voor een jongen in een rolstoel niet te nemen.

Wat feiten op een rij: een grote 10-hoog flat, de enige lift die een paar weken in onderhoud is, op de eerste verdieping een gezin met vier kinderen, een jongen in een rolstoel, de wens om elke dag naar de opvang te kunnen, een opdrachtgever met een groot hart, een simpele oplossing.

Deze feiten stonden vast en de opdrachtgever wist van onze creatieve kijk op zaken. Voor het belang van het gezin was het zeer gewenst dat deze jongen 6 dagen per week naar zijn opvang kon gaan, gedurende een aantal weken zolang de lift niet in gebruik is. Maar wat bleek in dit geval; onze trappenstoel zou hier moeilijk werken. Dan moesten wij die jongen overzetten vanuit zijn rolstoel, via de trap naar beneden en weer overzetten in de rolstoel. Dat zou voor hem veel te intensief zijn.

We hebben het heel simpel opgelost. Op alle dagen en alle gewenste tijdstippen waren we met twee personen aanwezig en hebben de jongen met twee man in zijn rolstoel die ene trap naar boven of naar beneden getild. Ook op zaterdag. En omdat het soms echt even niet lukte hadden we een relatie die altijd in de buurt werkte. Hij wilde dan wel twee van zijn jongens sturen om het klusje te helpen klaren.

Elke morgen stond de jongen binnen klaar in zijn rolstoel. Dan tilden we hem naar buiten en zorgden dat we zijn spullen erbij hadden. We wachten op het busje en pas als hij echt was vertrokken gingen wij ook. ’s Middags stonden we weer paraat en wachten op het busje. We tilden hem naar boven en brachten hem in huis. Daar werd hij opgevangen door zijn moeder. Als alles oké is gingen we weer naar huis.

Tot morgen!